A Csillagbusz mesekönyv bemutatása

A Csillagbusz sztorija

A mesekönyv olvasásával az óvodások és kisiskolások mindennapjaiba csöppenünk. A Csillagbusz olyan élethelyzeteket mutat be életkorhoz igazított, tudatos szakmai megalapozottsággal, melyek gyermekeinkkel a mindennapokban megtörténhetnek: átlagosakat és különlegeseket. A gyermekek megtudhatják hogyan születnek különleges barátságok, ki kivel miért játszik vagy miért nem, miért bántják egymást az emberek, hogyan tudjuk magunkat és társainkat megvédeni? S miért csúcs, ha az embernek különleges barátai vannak, miket és hogyan tanulhatunk egymástól. A mese két főszereplőjének, Dorkának és Misinek a barátságában elmélyedve környezetük alakulását, az autizmus természetének, a különlegességek megérétésének útját ismerheti meg az olvasó. Felnőttek számára is sok újat rejteget a mesekönyv, hiszen nem csupán az autizmussal élő személyek gondolkodási stílusáról kapunk képet, hanem a támogatás jellemzőit is elleshetjük.

A könyv letisztult rajzai, a szoros és egyértelmű kapcsolat a történet és a képi megjelenés között segíti a kisgyermekek számára a könnyed befogadást, értelmezést. Szeretreméltó rajzok, események gazdagítják a prosszefionálisan tervezett autizmus megértést kisgyermekkorban.

S mint a könyvre épülő program is hirdeti:

TUDÁS – MEGÉRTÉS – STRATÉGIA – EMPÁTIA – SZIMPÁTIA

Szülő vagyok, hogyan juthatok a könyvhöz?

A Csillagbusz mesekönnyvet megvásárolhatja ill. számos könyvtárban eléri.

A legfontosabb lelőhelyek:

https://autispektrum.com/csillagbusz/

https://www.bartoserika.hu/konyvek/segito-konyvek/csillagbusz

https://krasznaresfiai.hu/termek/csillagbusz-mese-dorkarol-misirol-es-az-autizmusrol/

Pedagógus vagyok, hogyan juthatok a programhoz?

A programmal kapcsolatos legfontosabb információkat, a jelentkezés lehetőségeit a Tanítói tréning menüpontban találja. Ha további kérdése van, írjon nekünk az alábbi e-mail címre: maszk [at] barczi.elte.hu.