A tantestületi tréningről

Mi a tantestületi tréning?  

A tantestületi tréning azon iskolák teljes tantestületének szól, melyek tanítói részt vesznek a Csillagbusz Inklúziós Intervenciós Program (CsIIPtanítói téringjén, és munkájuk során alkalmazzák a programot saját osztályaikban A tantestületi tréning CsIIP extra szolgáltatása, célja, hogy az adott intézmény minden szakembere tájékozódhasson, hogy kollégája/kollégái milyen programban vesznek részt, annak keretében mit tanítanak osztályaikban. Célja, hogy alapvető ismereteket adjon át az autizmusról, valamint a társadalmi szemléletformálás szükségességéről és annak hatékony formáiról autizmusban. Mivel ezek fontosságát kutatások igazolják valamint saját programunk is bizonyította, így a tantestületi tréning extra, de egyben kötelező eleme a CsIIP-nek. 

A tantestületi tréning egy egyalkalmas, kb. kétórás találkozó, mely kontakt órában - amikor az előadó az intézménybe látogat, például egy tantestületi értekezletre - vagy online is megszervezhető, igazodva az adott intézmény igényeihez. A tréning vezetője minden esetben olyan autizmus szakértő, aki részt vett a CsIIP kidolgozásában és/vagy a tanítói tréning oktatója. 

 

Jelentkezés módja 

Mivel a tantestületi tréning minden esetben olyan intézménynek áll rendelkezésére, melynek szakemberei részt vesznek a CsIIp tanítói tréningjén, így a jelentkezés mindig a résztvevő kollégákon keresztül történik, akik erről pontos információkat kapnak saját képzésük során.